Asukasinfo

Talviaikoina asuntoja vuokrataan opiskelijoille, mutta kesäisin huoneistoja vuokrataan myös muille.

Selaa asukasinfoa sivulla tai valitse haluamasi aihe valikosta:

Muutto

Muuttaessasi saat avaimen asuntoosi ja tulotarkastuslomakkeen ensimmäisenä arkipäivänä sopimuksen alkamisesta toimistosta sen aukioloaikana arkisin klo 9.00 – 15.00. 
– tee osoitteenmuutos ja ilmoitus väestörekisteriin netissa www.muuttoilmoitus.fi
– tee asunnon tulotarkastus ja palauta lomake välittömästi toimistoon, koska lähtötarkastus tehdään samalla lomakkeella (tulotarkastuksen verkkolomake)

Vuokrat

Vuokranmaksun eräpäivä on aina kuukauden 5. päivä. Vuokraan sisältyy sähkö, lämmitys ja vesi sekä yhteissaunan, pesulan ja kuntosalin (kuntosali sijaitsee Koskisopessa) käyttöoikeus. Jos hukkaat vuokralaskusi, saat uuden toimistosta!

Maksuvaikeuksissa on neuvoteltava toimistosihteeri Pia Ronnila kanssa puh. 044 7355606

Maksukehoituksesta perimme toimistomaksua 5 euroa. Viivästyskorot laskutetaan viimeistään vuokrasuhteen päätyttyä. Viivästyskorko peritään vaikka vuokran myöhemmästä maksupäivästä ja viivästymisestä olisi suullisesti sovittu (eräpäivää ei voi muuttaa).

Pankkiyhteydet

Uusi tilinumero on FI73 3131 1002 2379 43 Handelsbanken.

Huoneistosaunat

Citysopen ja Keisarinrannan kaikissa asunnoissa ja Pookin perheasunnoissa on huoneistosaunat. Citysopessa on saunaa lämmitettäessä muistettava turvata asunnon korvausilman saanti avaamalla keittiön ikkunassa olevaa korvausilmaventtiiliä lisää. Saunan lämmitysaika pitenee olennaisesti, ellei asunto saa ilmanvaihtojärjestelmän tarvitsemaa korvausilmaa keittiön venttiilin kautta, koska silloin se ottaa sen saunan raitisilmaventtiilin kautta.

Palovaroittimet

Kaikkiin asuntoihin on asennettu vuokranantajan puolesta palovaroitin jokaiseen asuinhuoneeseen. Varoittimessa on akku, joka kestää 10 vuotta ja vuokranantaja huolehtii siis 10 vuoden välein varoittimen vaihdosta Vuokralaisen velvollisuus on testata varoitin sopivin välein, ainakin 2 kertaa vuodessa ja aina asuntoon muutettaessa. Testinuppi on varoittimen alapuolella. Mikäli testiääntä ei kuulu, on syytä avata varoitin ja varmistaa, että musta ratsastaja/vipu varoittimen sisällä on on-asennossa. Vasta sen jälkeen voi tehdä vikailmoituksen, ellei varoitinta saa toimimaan.

Huom! Palovaroitinta ei saa poistaa paikaltaan eikä siirtää muihin tiloihin. Jos lähtötarkastuksessa palovaroitin ei ole paikallaan, siitä veloitetaan hinnaston mukainen maksu vaikka asukas jälkikäteen ilmoittaisi sen olevan esim. siivouskaapissa!

Pesutuvat

Pesutuvissa on pyykkikoneet, linko, kuivausrumpu, mankeli ja kuivaushuone. Koneet ovat nykyaikaisia, helppokäyttöisiä. Käyttö sisältyy vuokraan. Varaukset tehdään varauslistaan. Pesutuvat sijaitsevat Koskisopessa B ja D -taloissa, Arvosopessa C -talossa, Citysopessa pohjakerroksessa, Keisarinrannassa 2-talossa sekä Pookissa 1. kerroksessa. Lue koneiden käyttöohjeet huolella!

Pyörävarastot

Koskisopen BC-talojen pyörävarasto on ko. talojen välissä takapihan puolella. D-talon pyörät säilytetään D-talon alakerrassa. AEF-talojen pyöriä säilytetään E-talon pyörävarastossa ja H- ja I-taloilla on omat pyörävarastonsa talojen ulkoiluvälinetiloissa. Arvosopessa pyörävarasto on talossa B- ja C. Citysopessa kummallakin rapulla on omat pyöräsuojat pohjakerroksessa.Keisarinrannassa on pyörille erilliset ulkovarastot joka talossa.

Säilytystilat

Varastokopit ovat huoneistokohtaisia (paitsi Koskisopessa) ja sijaitsevat talojen pohjakerroksissa.
Koskisopessa C-talon kopit ovat B-talossa, F-talon kopit A-talossa ja I-talon kopit H-talossa. Koskisopessa voi ottaa käyttöön minkä tahansa tyhjän kopin. Toimistoon tulee tällöin ilmoittaa, mikä koppi on vuokralaisen käytössä. 
Arvosopessa kopit ovat B, C-taloissa. A-talon asukkaiden kopit jakautuvat siten, että huoneistojen A1 – 3 kopit ovat B-talossa ja A4 – 8 kopit ovat C-talossa. 
Citysopessa A-rapun säilytystilat ovat väestösuojissa ja B-rapun säilytystilat B-rapun pohjakerroksessa. 
Pookin varastotilat sijaitsevat ensimmäisessä kerroksessa ja niitä on rajoitetusti perheasukkaiden käytössä. Pookissa on myös muutama vuokravarastokoppi – kysy lisää toimistosta. 
Keisarinrannan säilytystilat sijaitsevat 2. talossa.

Postilokerot

Laita nimesi selvästi ja riittävän suurilla kirjaimilla postilokeroon sille varatulle paikalle. Tee osoitteenmuutos postiin. Laita nimesi myös oveen sille varatulle paikalle.

Pysäköinti

Pysäköinti on sallittu vain merkityille paikoille. Keltaisille viivoille, käytäville ja käytävien päihin sekä jäteastioiden eteen pysäköinti on kielletty. Huomioi, ettet väärällä pysäköinnillä haittaa jäteastioiden tyhjennystä ja talvella estä lumitöiden tekemistä. Autosähköpaikka on maksullinen, 8€/kk. Varaukset toimistosta!

Liesikupu

Asuntojen keittiöissä lieden yläpuolella on pääosassa asuntoja liesikupu, ei liesituuletinta (paitsi Keisarinrannassa). Näinollen asukkaan on syytä huomioida, ettei liesikupu käynnisty. Liesikuvun suodattimen puhdistus kuuluu asukkaalle ja se tulisi puhdistaa ainakin kerran vuodessa.

Ulko-ovet

Kiinteistön ulko-ovet pidetään lukittuina ympäri vuorokauden. Asukkaiden on huomioitava, ettei ovea saa jättää ovipidikkeen varaan tilapäisen käytön jälkeen (esim. muutto).

Kuntosali

Opiskelija-asuntojen yhteinen kuntosali sijaitsee Koskisopen F-talon alakerrassa ja se on kaikkien opiskelija-asukkaiden käytettävissä. Kuntosalin kulkutunnisteen saa toimistosta kuittausta vastaan. Kulkutunnisteita riittää 160 ensimmäiselle halukkaalle.

Pingis

Pingishuone sijaitsee Koskisopen I-talon pohjakerroksessa ja avaimen saa toimistosta kuittausta vastaan.

Väestösuojat

Väestösuojat Koskisopessa ovat A-, B-, D- ja H -taloissa, Arvosopessa B-talon pohjakerroksessa, Citysopessa A-rapun pohjakerroksessa. Pookin väestösuoja on 1. kerroksessa, ja Keisarinrannan väestönsuoja on 2. talon pohjakerroksessa.

Jätehuolto

Kiinteistöjen jätekatoksissa on jäteastiat biojätteelle, paperille, pahville sekä metallille.
Noudata lajitteluohjeita ja erityisesti biojätteen kohdalla ole huolellinen.
Lasinkeräyspistettä ei kiinteistöillä ole.

Isompi kaatopaikkajäte, esim. tuoli, voidaan viedä Koskisopessa A-talon takana parkkipaikalla olevaan konttiin.

Elektroniikkajätteen, kuten tietokone, televisio, pesukone, mikroaaltouuni jne. ja ongelmajätteen, kuten paristot, akut ja loisteputket voi viedä merkitylle paikalle Koskisoppeen autotallin viereen.

Koskisopessa sekajätteen keräys on kahdessa paikassa; B-talon edustan pysäköintialueella, sekä B- ja H-talojen välissä jätekatoksen edustalla.

Lemmikit

Eläinlupahakemus (PDF)

Eläinlupahakemus (verkossa täytettävä)

Lemmikin pito on mahdollista yksiöissä ja perheasunnoissa (ei soluasunnoissa).
Lemmikkieläinten pitoa varten on haettava kirjallinen lupa toimistosta. Hakemuslomakkeen saa yllä olevasta linkistä tai toimistolta. Lemmikeillä (ei akvaario / terraario) on 150 € vakuusmaksu. Jos lemmikkejä on useampia, on maksu seuraavista eläimistä 150 €/eläin. Lupa myönnetään max 2 kissalle tai koiralle / asunto.

Eläinvakuus palautetaan kuukauden sisällä siitä, kun lemmikkieläimen asunnosta poistumisen jälkeen on pyydetty huoltomies paikalle tekemään ”lemmikkieläimen lähtötarkastus”.

Vikailmoitukset

Vikailmoitusten tekeminen havaitusta viasta tai vauriosta on asukkaan velvollisuus, jonka laiminlyönnistä saattaa seurata korvausvastuu.

Vikailmoitus tehdään
1. kotisivujen kautta -> Vikailmoituslomake 
2. puhelimitse huollolle

Selvitä ilmoituksessasi vian laatu mahdollisimman tarkasti, muista samalla mainita asunnossa olevista mahdollisista lemmikkieläimistä ja jätä matkapuhelmesi numero ilmoitukseeen. Ilmoita myös, ellet halua, että oma huoltomiehemme menee asuntoon ilman läsnäoloasi.

Vian korjauksen merkkinä jätetään asuntoosi viesti.
Ilmoita aina viasta, kun:

  • WC-pönttö, hana tai altaan viemäriputki vuotavat
  • asunnossasi on liian kuuma/kylmä
  • ilmastointi ei mielestäsi toimi oikein
  • ovet tai ikkunat eivät sulkeudu kunnolla
  • ikkunat huurtuvat tai jäätyvät
  • jokin laite tai talon omistama kaluste on rikki
  • viemäri ei vedä kunnolla
  • kylpyhuoneen matossa on vettä läpi päästävä reikä
  • asunnossa on sinne kuulumattomia hajuja
  • olet epävarma jonkun laitteen tai asian toimivuuden suhteen

Hätäpäivystys iltaisin ja viikonloppuisin

Suulisniemen Huolto Oy p. 0400 553 713 (24 h)
Hätäpäivystyksenä suoritetaan ne tehtävät, joita ei vaaraa tai vahinkoa aiheuttamatta voida siirtää normaalina työaikana suoritettavaksi.

Irtisanominen

Irtisanomisilmoitus (PDF)

Irtisanomisilmoitus (verkossa täytettävä)

Irtisanominen on tehtävä aina kirjallisesti toimistoon.
TOIMI HETI, koska sillä voi olla taloudellista merkitystä sinulle.

Halutessasi irtisanoa toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen, on irtisanomisaika yksi kuukausi. Irtisanomisaika alkaa kunkin meneillään olevan kuukauden viimeisestä päivästä ja päättyy seuraavan kuukauden viimeiseen päivään. 

Perheasukkaista molemmat allekirjoittavat irtisanomisilmoituksen.

Asuessasi määräaikaisella vuokrasopimuksella ja halutessasi muuttaa pois ennen sopimuksen päättymistä, ota heti yhteys toimistoon selvittääksesi mahdollisuutesi irtisanoa sopimus. Määräaikaisen sopimuksen irtisanominen vuodenvaihteeseen; toimita kirjallinen irtisanomisilmoitus 31.10. mennessä toimistoon.

Asunnonvaihto

Asunnonvaihto on mahdollista perustelluin syin. Pääsääntö vaihdoissa on, ettei hakijalta vapautuva asunto jää tyhjäksi (poikkeuksena kesä). Paras asunnonvaihtoaika on loppukevät ja kesä. Hakemus on uusittava (enintään 3 kuukaudeksi kerrallaan).

Poismuutto

Lähtöohje

Noudata lähtöohjetta!

Vakuusmaksun palautus

Vakuusmaksu palautetaan kuukauden sisällä vuokrasuhteen päättymisestä – ei muuttopäivästä!

Vakuusmaksua ei palauteta, jos seuraavaksi kaudeksi on asuntovaraus. Vuokrasuhteen päätyttyä tarkistamme maksamattomat vuokrat ja viivästyskorot sekä mahdolliset maksamattomat toimistomaksut – ne veloitetaan suoraan vakuudesta! Vakuutta voidaan käyttää myös loppusiivouskuluihin tai korjauskustannuksiin, jos asunnossa on rikottu jotain.

Kotivakuutus

Kotkan Opiskelija-asuntojen kiinteistövakuutus ei korvaa asukkaiden irtaimen omaisuuden vahinkoja. Jos yläkerran asunnossa sattuu vesivahinko ja irtainta omaisuuttasi vahingoittuu, niin oma kotivakuutuksesi on ainoa keino pienentää vahinkoa.

Oma kotivakuutus on suhteellisen edullinen tapa turvata niin omalle kuin Kotopas:in omaisuudelle mahdollisesti koituvista vahingoista aiheutuvat kustannukset. Ota asiasta yhteyttä omaan vakuutusyhtiöösi ja kysele hintoja myös muilta. Yleensä vuosikustannus on joitakin kymppejä.

Suosittelemme kotivakuutusta kaikille asukkaillemme. Pienikin vahinko asunnossa maksaa helposti tuhansia euroja.

Huoltomiesten yhteystiedot

Kay Stoerkel, puh. 0500 659 063 tai
Marko Tainio, puh. 0500 659 062
huolto[at]kotopas.fi

Jos avain unohtuu tai katoaa...

Huoltomies tai Kymen Vartiointipalvelu avaa oven ovenavausmaksua vastaan (yhteystiedot löytyvät ilmoitustaululta).
Maksu on suoritettava heti ja pyytämättä! Henkilöllisyys todistettava!
Kadonneesta iloq-avaimesta 60€ + kadonneen avaimen kuolletus 105€, exec-avaimesta (”mustapäinen” avain) veloitamme 50€, abloy-avaimesta 10€ ja autopaikan avaimesta 10€.
Mahdollinen lukon/lukkojen sarjoitus n. 300€.

Ovenavaus

Huoltomies työaikana
Ovenavausmaksu on 20 €
Käteismaksu!

muina aikoina
Kymen Vartiointipalvelu Oy p. 0400 952 720
ovenavausmaksu 40 €

Internet

1.1.2018 lähtien kaikkiin asuntoihin kuuluu maksuton Internet-yhteys.  (nopeus 100 M)
Internetiä käyttääksesi tarvitset välikaapelin*)

Tärkeää! 
Älä kytke verkkoon mitään muita laitteita / modeemeja, koska ne aiheuttavat vikaa koko verkkoon.
 Vian etsinnästä aiheutuvat kustannukset laskutetaan asukkaalta, joka omilla kytkennöillään verkon toimimattomuuden aiheuttaa. 

*) Huom! Tarvitset suoran RJ 45- kaapelin (leveä 8-pinninen,kaapelin päässä liittimessä olevat
   värilliset johdot menevät kaikki suoraan!!) kytkeäksesi tietokoneen Kotopas-verkkoon.
   4-pinninen ristiinkytketty RJ 45 ei siis käy, sitä käytetään modeemiin kytkemiseen. 

Ilmanvaihto

Kiinteistön huippuimuri on päällä koko ajan, mutta tehoajat ovat klo 7 – 9 ja 15 – 20.

Vinkkejä!

Jätä kylpyhuoneen ovi raolleen käytön jälkeen edesauttaaksesi kosteuden haihtumista, samalla vältät rakenteiden tummumista.

Tästä syystä myös pyykin kuivatusta huoneistossa tulisi välttää (jos kuitenkin kuivatat, niin huolehdi riittävästä ilmanvaihdosta avaamalla ikkuna ja jättämällä (kylpy)huoneen ovi raolleen).

Järjestyshäiriöistä

Jos naapurisi aiheuttaa sietokyvyn ylittänyttä häiriötä esim. bilettämällä jo hiljaisuusajan (klo 22-07) alettua ja se on kestänyt vähintään tunnin ajan eikä omat mahdolliset toimet (käynti oven takana huomauttamassa asiasta tai seinien/lattian jyskytys ei ole auttanut), soita Kymen Vartiointipalvelun päivystykseen p. 0400 952 720 ja pyydä sieltä vartijoita rauhoittamaan tilanne – vartijat kutsuvat paikalle poliisit, jos tarvetta. Vartioliikkeen päivystys ei kuitenkaan ole mikään ”automaatti”, jonne voi soittaa kaikista pienistä ja/tai lyhytaikaisista häiriöistä vaan kyseessä on nimenomaan palvelu niitä tilanteita varten, jolloin muista keinoista ei ole ollut apua. Vartioliikkeen käynnit ovat maksullisia (80€/käynti) ja laskutamme vartiointiliikkeen raportin perusteella häiriön aiheuttanutta asukasta.
Tälläisessä tapauksessa häiriön tuottamisesta naapureille seuraa automaattisesti kirjallinen varoitus asukkaalle, joka häiriön aiheutti.

Mahdolliset ilmoitukset järjestyshäiriöistä tehtävä kirjallisena toimistoon (esim. sähköpostitse) tarkoilla tiedoilla varustettuina eli asunto, josta häiriö aiheutui, pvm ja klo, minkälaista häiriötä jne.

Toistuvien aiheettomien ilmoitusten kulut veloitetaan soittajalta.

Kalusteet

Huoneistot vuokrataan pääsääntöisesti kalustamattomina. Vaatekaappi, kattovalaisimet ja sälekaihtimet ovat kaikissa asunnoissa. Vuokralaiselle kuuluu lamppujen vaihto/hankinta (myös liesikuvun, uunin ja jääkaapin).

Asukasinfot kohteittain

Tiedotteet

MAKSUHUOMAUTUKSET

Maksuhuomautukset ja perintä ulkoistetaan 1.1.2024 alkaen OK Perintä Oy:lle, josta lähetään yksi 5 € maksumuistutus ja sen jälkeen yritys perii…